Asiatisk nuddelsuppe

Asiatisk nuddelsuppe

30 min
Pho suppe er en smakfull vietnamesisk rett som er en stor favoritt hos mange. Vi anbefaler deg å prøve denne oppskriften! Vietnamesisk mat er kjent for å være smakfull og ofte full av deilige grønnsaker. I denne oppskriften har vi laget suppen Pho som er en sunn og god suppe full av grønnsaker sammen med risnudler og kongereker. En bolle rykende varm og velduftende vietnamesisk Pho suppe passer perfekt til en lett året rundt. Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten. Litt hakking og skjæring, så er suppen klar på null tid!
https://www.arla.no/oppskrifter/asiatisk-nuddelsuppe/

Slik gjør du

  • 1. Lag nudlene etter anvisningen på pakken, skyll med kaldt vann og sett til side.
  • 2. Varm oljen i pannen og sautér sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Tilsett gulrøtter, sopp og kyllingbuljong. Tilsett fiskesaus og soyasaus. Kok opp.
  • 3. Tilsett spinat og reker og varm opp. Smak til med juicen fra én lime. Du kan også tilsette litt revet limeskall hvis du vil.
  • 4. Fordel nudlene i fire boller. Topp hver bolle med 50 g avrent Apetinaost.
  • 5. Øs suppen over nudlene og osten, slik at hver bolle får like mye grønnsaker og reker.
  • 6. Strø over koriander, bladpersille og mynteblader, resten av chilien, vårløk og legg chilibåter på topp.
  • 7. Og slik har du laget en deilig pho suppe! Vel bekomme.

Ingredienser

Risnudler
250 gram
Olje
1 ss
Sesamolje
1 ss
Revet ingefær
2 ss
Fedd hvitløk finhakket
2
Rød chilli uten frø og skjært i ringer
1
Sjalottløk finhakket
1
Gulrøtter skrellet og skjært i halvsirkler
2
Sopp i skiver
5
Hønsebuljong
1½ liter
Fiskesaus
2 ss
Soya
2 ss
Lime
2
Fersk spinat eller pak choy eller begge
150 gram
Kokte kongereker
12
Vårløk i skiver (grønn del)
4
Frisk koriander
200 ml
Bredbladet persille
200 ml
En håndfull mynteblader
Servering
Server ph- suppe i serveringsboller med masse friske urter eller i familiestil med alle ingrediensene i en stor bolle.