Avokadosalat

Avokadosalat

15 min
Avokadosalat er en sunn og lett salat. Prøv denne salaten med en miks av gode smaker - garantert en ny favoritt! Avokadosalat er enkelt å lage og kan spises både som tilbehør til noe annet eller alene med god saftig foccacia. I denne oppskriften har vi laget avokadosalat med ruccolasalat, osteterninger, soltørkede tomater, squash, vårløk og hasselnøtter. Vi har toppet salaten med både lime og pepper - kjempegodt!
https://www.arla.no/oppskrifter/avokadosalat/

Slik gjør du

  • 1. Vask og tørk rucculasalaten og legg den i en bolle.
  • 2. Skjær avokadoen i to, fjern steinen, skrell og skjær i skiver.
  • 3. Skjær vårløken diagonalt og tilsett i bollen med avokadoene. Rist hasselnøttene i ovnen ved 160 °C i cirka 15 minutter. Avkjøl og ta av skallet.
  • 4. Skjær squashen i svært tynne strimler og tilsett i salatbollen sammen med hasselnøtter, ostterninger og soltørkede tomater.
  • 5. Drypp over litt limesaft og bland alt godt sammen. Smak til med svart pepper før servering.
  • 6. Og slik har du laget en kjempegod avokadosalat! Vel bekomme.

Ingredienser

200 gram
Avokadoer
3
Vårløk
6
Squash
1
Hasselnøttkjerner
50 gram
Ruccola
150 gram
Lime
1
Svart pepper
Tvist
Apetina med soltørkede tomater passer perfekt til rå grønnsaker og gir en kremet tekstur
Servering
Avokadosalat passer godt til alle typer kjøtt