Bakt Apetina Pasta

Bakt Apetina Pasta

30 min
https://www.arla.no/oppskrifter/bakt-apetina-pasta/

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 °C på varmluft.
Prepp grønnsaker og Apetina
  • Kutt rødløk og paprika i lange strimler. Skjær hvitløken 4 deler. Skjær av 20g av Apetina Original White Cheese og sett til side for dekorering.
Stek i ovn og bland
  • Plasser resten av Apetina osten i midten av en ildfast form og fordel tomater, rødløk, paprika, og hvitløk. Hell olivenolje over alle ingrediensene. Krydre med salt, pepper og chiliflak. Stek i ovnen i 30 minutter.
Kok pasta og tilsett spinat
  • I mellomtiden, kok pastaen i henhold til instruksjonene på pakken. Ha spinaten i pastavannet de siste 20 sekundene. Sil av pastaen og spinaten - spar 100 ml av pastavannet.
Bland Bland Bland
  • Mos Apetina osten og tomatene med en gaffel. Bland det sammen med de andre ingrediensene. For ekstra kremete konsistens, bland osten med halvparten av tomatene og hvitløken i en stavmikser. Tilsett den avsilte pastaen og spinaten og bland sammen. Tilsett litt av pastavannet hvis du trenger mer saus.

Ingredienser

Cherrytomater
600 gram
Rødløk
1
Røde paprika
2
Hvitløk
2
Olivenolje
½ desiliter
Chiliflak (valgfri)
2 teskjeer
Salt and pepper
200 gram
Gigli pasta (eller hvilken som helst annen pasta)
400 gram
Fersk babyspinatblader
250 gram
Topping
Chiliflak
Salt and pepper
En håndfull basilikumblader