Bakt gresskar

Bakt gresskar

45 min
Pimp gresskaret – bakt, velsmakende og saftig. Sånn fungerer det: Å bake et gresskar gir sødme og konsentrerer smakene. Ved å tilsette Apetina får retten en fantastisk balanse mellom søtt og salt. Gresskar har en utrolig evne til å absorbere smaker, og derfor vil kombinasjonen av de søte og salte kryddersmakene fungere som ren magi i denne retten. Det finnes mange varianter av gresskar, men se etter mindre varianter som vanligvis har en søtere og mer intens smak. Denne retten kan serveres som en siderett eller som forrett.
https://www.arla.no/oppskrifter/bakt-gresskar/

Slik gjør du

  • 1. Forvarm ovnen til 180 C.
  • 2. Skjær gresskaret forsiktig i båter. Drypp litt olivenolje over og smak til med salt og pepper. Legg gresskarbåtene på et middels stort stekebrett og stek i ovnen i 30-35 minutter, vend etter 20 minutter.
  • 3. Mens gresskaret bakes, tilbereder du de andre ingrediensene. Fjern frøene fra granateplet, skjær chilien i tynne skiver, plukk av myntebladene, riv sitronen og bland alt sammen i en liten bolle og sett den til side.
  • 4. Når gresskaret er mørt, legger du de bakte delene over på et serveringsfat. Tilsett Apetina terninger, de klargjorte ingrediensene og dryss gresskarfrø på toppen.

Ingredienser

Mellomstort, ferskt gresskar, 1-1 ½ kg
1
Lite granateple
½
Stor grønn chilli
1
Liten bunt mynteblader
1
Gresskarkjerner
1 ss
Olivenolje
Salt and pepper
Sitroner
Finrevet skall av 1 teskje