Gresk pastasalat

Gresk pastasalat

15 min
Hvem elsker ikke en ekte gresk salat? Den er en av de tingene som umiddelbart gir deg følelsen av sommer. Kombinerer du den med pasta, har du en vinner når du trenger en sidesalat til grillingen eller noe å ta med på piknik. Grønnsakene har fristende farger og er sprøe og gode når du biter i dem. Osten er saltet og pastaen fyldig. Det er også en praktisk oppskrift fordi du kan benytte oljen som brukes til å marinere ostebitene med ekstra smak. Den er en av oppskriftene som gleder alle på en sommergrilling, en flott siderett til kylling eller svin fra grillen, eller for å ta med på piknik. Det spiller ingen rolle om den må stå og vente, det gjør den faktisk bare bedre. Men, hvem har vel sett denne salaten bli stående og vente? Den blir slukt lenge før det!
https://www.arla.no/oppskrifter/gresk-pastasalat/

Slik gjør du

  • 1. Kok pastaen al dente, skyll under kaldt vann.
  • 2. Del opp grønn og rød paprika, løk og agurk i små biter. Skjær tomatene i to.
  • 3. Bland pastaen og grønnsakene i en stor bolle med ost. Bruk omlag halvparten av oljen fra osteglasset også.
  • 4. Tilsett eddik, salt og pepper, bland og server.

Ingredienser

Fullkornspasta
6 desiliter
Rødløk
1
Grønn paprika
1
Rød paprika
1
Agurk
½
Cherrytomater
200 gram
Kalamataoliven
1 desiliter
200 gram
Rødvinseddik
½ desiliter
Smakstilsett med salt og svart pepper
Tvist
Å ha pasta i en gresk salat er genialt; pastaen tar til seg alle de flotte smakene fra grønnsakene og osten.
Servering
Dobbelt så mye ost . Dobbelt så mye smak!