Kanelboller

Kanelboller

1 h 45 min
Kanelboller er rett og slett vanskelig å motstå! I denne oppskriften har vi gått bort fra den tradisjonelle kanelbollen. Ved å bake kanelboller løst sammen i en bakeform, trenger du ikke styre med å dele dem opp – bare la alle rive av det de ønsker å spise. Prøv kanelboller med kremost neste gang du baker!
https://www.arla.no/oppskrifter/kanelboller1/

Slik gjør du

  • - Løs opp gjæren i lunken melk i en bolle.
  • - Bland inn egg, salt, sukker og kardemomme.
  • - Tilsett mel litt etter litt og ha i mykt smør til slutt.
  • - Kna deigen for hånd eller med maskin til den er jevn og elastisk.
  • - Dekk til deigen med kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 min.
  • - Bland kremost, sukker og kanel sammen til fyllet.
  • - Legg deigen på en melet overflate.
  • - Del deigen i to (du får nok til to brett) og rull deigen ut i rektangulær form.
  • - Spre halvparten av fyllet på hver del, og strø over halvparten av mandelflakene.
  • - Rull sammen og skjær rullen i 10 deler med lik størrelse.
  • - Plasser bitene slik de står opp løst mot hverandre i en smurt bakeform.
  • - La deigen heve tildekket i 20 minutter.
  • - Pensle med lett pisket egg og stek i cirka 35 minutter på 200 °.
  • Og slik har du laget deilige kanelboller med kremost. Vel bekomme!
Tips

Kanelboller med kremost som fyll passer perfekt – mer smak, mindre fett.

Tips

Kanelboller kan også toppes med rosiner, nøtter eller tørkede bær. Eller alt samtidig!

Ingredienser

Deig
Melk
4 desiliter
Gjær
50 gram
1 stk egg
Salt
2 teskjeer
Sukker
1½ desiliter
Kardemomme
3 teskjeer
Hvetemel
11 desiliter
Mykt smør
150 gram
Fyll
Apetina® Naturell kremost
150 gram
Brunt sukker
1 desiliter
Kanel
2 ss
Mandelflak
100 gram
Pensle med
1 stk egg
Glasur
2 ss Apetina® Naturell kremost
Sitronsaft
2 ss
Melis
2 desiliter