Kjøttboller med salatost

Kjøttboller med salatost

20 min
Nyt hjemmekosen med vår oppskrift på kjøttboller med salatost. Den krydrede kjøttdeigen og den syrlige salatosten stekes gyllen. Serveres med ferske grønnsaker, og gir en ny vri på en klassisk favoritt.
https://www.arla.no/oppskrifter/kjottboller-med-salatost/

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Bland kjøttdeigen med hendene, sammen med salt, sort pepper, hvitløk, egg og hakket persille.
  • Smuldre salatostbitene grovt før du blander dem forsiktig inn i kjøttdeigen sammen med rød chili.
  • Rull kjøttdeigen til små kuler (30-40 kuler) og stek dem i ca. 12 minutter.
  • Del squashen i to og fjern den indre delen før du skjærer den i biter.
  • Fjern den nederste delen av aspargesen (2 cm), skjær den i bittesmå biter, og finhakk vårkålen.
  • Bland squash, asparges og vårkål i en bolle med havsalt for å drenere dem. La blandingen hvile i ca. 10 minutter, og fjern deretter det resterende vannet.
  • Tilsett olivenolje, grovhakket fersk rosmarin og 1 revet hvitløksfedd i en stekepanne. Tilsett grønnsakene i pannen etter 30 sekunder og stek i ca. 3 minutter.
  • Ta skallet av ½ sitron og tilsett det i grønnsakene. Server med kokte, ferske sommerpoteter.
Tips 1

For å holde kjøttbollene saftige, bland ingrediensene forsiktig til de akkurat er blandet sammen. Hvis du blander for mye, kan de bli tette og tørre. Bruk hendene eller en tresleiv til å brette inn krydder, egg og salatostbiter, slik at kjøttbollene holder seg saftige og møre. Når du former kjøttbollene, er det lurt å være forsiktig og smøre hendene med litt olje for å unngå at de klistrer og for å tilføre fuktighet.

Tips 2

Kjøttbollene er gode å fryse, så du kan gjerne doble oppskriften og fryse ned halvparten til senere. Når de er ferdig stekt, lar du dem avkjøles helt og fryser dem i ett lag på et stekeplate før du legger dem i en lufttett beholder eller frysepose. De kan varmes opp igjen direkte fra frossen tilstand i ovnen ved ca. 150 °C i ca. 30 minutter eller til de er gjennomvarme.

Ingredienser

Salatost (blokk) i terninger i saltlake
100 gram
Kjøttdeig
500 gram
Egg
2
Salt
½ teskje
Svart pepper
¼ teskje
Fersk persille
15 gram
Hvitløkspulver
1
Squash
400 gram
Grønne asparges
250 gram
Havsalt
½ teskje
Fersk rosmarin
1 ss
Sitron
½
Olivenolje
Rød chilipepper
1

SPØRSMÅL OG SVAR: Spørsmål om kjøttboller med salatost

Nedenfor finner du svar på vanlige spørsmål, blant annet om hvordan du forbereder dem på forhånd og hvordan du oppbevarer dem på best mulig måte.

Kan jeg lage kjøttboller med salatost på forhånd?

Du kan enkelt tilberede kjøttboller med salatost på forhånd. Først blander og former du kjøttbollene etter oppskriften din, og legger dem deretter på en stekeplate. Hvis du planlegger å tilberede dem innen 24 timer, kan du bare dekke brettet med plastfolie og sette dem i kjøleskapet. Vær oppmerksom på at du kanskje må legge til et minutt eller to ekstra til den foreslåtte steketiden hvis de er veldig kalde.

Hvordan skal jeg oppbevare kjøttbollene med salatost?

La kjøttbollene med salatost kjøle seg ned etter tilberedning, og forsegl dem deretter i en beholder og oppbevar dem i kjøleskapet i 3-4 dager. Dekk til og varm opp på halv styrke i mikrobølgeovnen for å beholde fuktigheten og konsistensen.

Prøv våre krydrede kjøttboller med salatost

Våre kjøttboller med salatost vil garantert bli et kjærkomment innslag i familiens måltider. Tenk deg gleden av å bite i en mør kjøttbolle og finne biter av myk, syrlig salatost. Kombinasjonen av krydret kjøtt og kremete salatost skaper en smak som får alle til å vente i spenning på neste bit.

Saftige kjøttboller med et hint av chili

Når du biter i de saftige kjøttbollene, blir du møtt av en eksplosiv blanding av fyldige, kjøttfulle smaker, myk, salt ost og krydrede toner av chili. Kombinasjonen gir et utrolig smakfullt og spennende måltid. Chilipepperen tilfører akkurat passe mye varme uten å overskygge de andre ingrediensene.

Vi har et stort utvalg av fyldig og smakfullt kjøtt sammen med smakfulle grønnsaker. Prøv vår oppskrift på paneer og grønnsaksspyd , en deilig grillet laksesalat , eller en biff med fennikelsalat og salatostspinatsaus . Valget er ditt!

Serveres med sprø grønnsaker og poteter

Vi synes at den beste måten å servere disse herlige kjøttbollene på er med sprø grønnsaker og møre poteter. Squash, asparges og vårkål gir en perfekt kontrast til de saftige kjøttbollene. Potetene avrunder matopplevelsen. Enten de bare kokes eller stekes gyllent sprø, vil potetene suge opp smakene fra kjøttbollene og grønnsakene på en fantastisk måte.

Ideer for å variere oppskriften

Prøv deg frem og gjør disse kjøttbollene med ost til en av dine favorittretter. For en middelhavsvri kan du tilsette hakkede soltørkede tomater eller oliven i farsen. De soltørkede tomatene gir en søt og syrlig smak, mens olivenene tilfører en saltaktig dybde som virkelig fremhever middelhavsstemningen.

Foretrekker du en mildere variant? Ingen problem! Dropp chilien og bruk friske urter som basilikum eller oregano for en frisk og aromatisk smaksprofil.

Vil du gjøre retten ekstra luksuriøs? Pakk hver kjøttbolle inn i en skive pancetta eller prosciutto før steking. Det sprø, salte laget komplementerer den myke salatosten på en uimotståelig måte. Nyt prosessen og eksperimenter med ulike smaker – det er bare fantasien som setter grenser.