Pierogi raviolis

Pierogi raviolis

2 h
Pierogis møter ravioli i denne vrien på den polske klassikeren. Det tradisjonelle potetfyllet er blitt utfordret og tilsatt smuldret Apetina-ost. Fylte ravioli servert med en fyldig og kremet tomatsaus.
https://www.arla.no/oppskrifter/pierogi-raviolis/

Slik gjør du

  • 1. Begynn med å lage pastadeig. Bland mel og egg til en jevn deig ved hjelp av en mikser. La deigen hvile i minst én time. Mens du venter kan du lage fyllet. Dette gjør du ved å steke løken i en panne med olivenolje til den er gyllen. Tilsett deretter potetene og stek dem i et par minutter. Dekk med vann og kok i 30 minutter med lokket på. Hell vannet av potetene, bland med smuldret Apetina-ost, og tilsett deretter resten av ingrediensene.
  • 2. Lag tomatsausen mens deigen hever. Varm opp olivenolje i en kasserolle og stek hvitløk og chili i noen minutter. Ha i tomatene, oregano og sukker og la sausen koke forsiktig i cirka 45 minutter. Du kan sile sausen gjennom en sikt for å få fram den klassiske konsistensen og til slutt smake til med salt og pepper.
  • 3. Nå er det på tide å lage ravioliene. Del deigen i fire og rull ut delene i en pastamaskin til de er cirka 2 millimeter tykke. Lag sju ravioli på hvert ark, og bruk en stor skje med fyll til hver. Pass på at det er seks centimeter mellom fyllingene. Pensle deigen rundt fyllet med vann slik at ravioliene fester seg sammen når du skal brette de. Klem ut og trykk ned for å feste kantene. Skjær hver ravioli i en pierogi-form ved å bruke en ravioli-kutter eller en skarp kniv og en gaffel. Ha de på et stekebrett som har godt med mel. Kok ravioliene i saltet vann i et par minutter før du har i tomatsausen.
  • 4. Et godt tips dersom du ikke har laget ravioli før, er å se en YouTube-video om ravioli før du går inn på kjøkkenet.

Ingredienser

Pastadeig
Mel
400 gram
Egg
4
Semulegryn eller durumhvete til å rulle pastaen i
Fyll
200 gram
Poteter - skrellet og kuttet i små terninger
500 gram
Løk - skrellet og finhakket
1
Olivenolje
3 ss
Salt and pepper
En god klype med muskatnøtt
Hakket basilikumblader (valgfritt)
Tomatsaus
Tomatsauser (400 g)
1 Glass
Finthakket hvitløk
1
Olivenolje
½ desiliter
Chiliflak
½ teskje
Tørket oregano
1 ss
Salt and pepper
En klype sukker
Basilikumblader (valgfritt)
Tvist
Ta utgangspunkt i det tradisjonelle fyllet fra pierogis i ravioli og lag en mer moderne vri på den polske klassikeren.
Servering
I stedet for parmesan, ha over smuldret Apetina-ost og drypp over med litt olivenolje.