Rødbetesuppe med kremet topping

Rødbetesuppe med kremet topping

50 min
Fargerik rødbetesuppe med masse antioksidanter toppet med en kremet osteopping, for å gi en salt smak til denne kraftige og friske suppen. Passer perfekt til kjølige høstdager!
https://www.arla.no/oppskrifter/rodbetesuppe-med-kremet-topping/

Slik gjør du

  • 1. Vask rødbeter og pakk de rundt med aluminiumsfolie. Bak rødbetene ved 180 grader i 40 minutter eller til de er møre og avkjøl. Surr hakkede vårløk i en stor kjele med olivenolje på middels varme til de er blanke og litt gyllen. Hell i kraft sammen med vårløken og la det få et lite oppkok før varmen skrus ned. Skrell rødbetene og legg de i en blender med kraft, vårløk, crème fraîche og sitronsaft. Bland alt til en til glatt og jevn blanding og smak til med salt og pepper.
  • 2. Bland crème fraîche og Apetina sammen til en tykk og kremet blanding. Server den rødbetesuppe med kremet fetatopping og grovhakket persille.

Ingredienser

Rødbetesuppe
Rødbeter vasket men ikke skrellet
6
Vårløk
6
Olivenolje
1 ss
Grannsaks- eller hønsebuljong
1½ liter
Sitron
Saft fra ½
Créme Fraiche
2 ss
Salt and pepper
Bredbladet persille
Kremet topping
Créme Fraiche
1 desiliter
100 gram
Tvist
Tilsett gjerne litt revet ingefær også!
Servering
Med fersk landbrød