Rosenkål med lønnesirup

Rosenkål med lønnesirup

30 min
Rosenkål er rockestjernealternativet til kål eller grønnkål – hele året. Her suger de til seg søte og pikante smaker fra salvie og tørkede tranebær. Jepp. Her skrur du opp volumet på middagen.
https://www.arla.no/oppskrifter/rosenkal-med-lonnesirup/

Slik gjør du

  • 1. Klargjør rosenkålen ved å sette en dampgryte med vann på middels varme. Skjær bort rotdelen og kast eventuelle slappe ytterblader. Del rosenkålene i to gjennom roten og legg dem i kurven i dampgryten. Damp dem i 4-5 minutter til de har skiftet farge til lys grønn og såvidt møre. Ta ut og sett til side.
  • 2. Klargjør salviebladene ved å varme vegetabilsk olje i en liten stekepanne over middels varme. Legg i salviebladene og kok forsiktig til de er gjennomskinnelige. Hell dem over på en middagstallerken fôret med kjøkkenpapir og legg dem til side til du trenger dem.
  • 3. Varm opp 2 ss olivenolje i en stor stekepanne. Tilsett rosenkålen og kok dem på begge sider i 3-4 minutter til de har fått litt gyllen farge. Tilsett smøret, la det frese og sett inn rosenkålene med det. Smak til med litt salt og pepper; tilsett pekannøtter, tørkede tranebær og lønnesirup. Smuldre Apetina forsiktig inn mellom rosenkålen. Det er best med uregelmessige former og biter som skaper små, kremede, salte smaksbomber i munnen.
  • 4. Hell over på et serveringsfat. Spre salviebladene over og bruk det hele som ledsager til hovedretten. Ikke så ille, vel?

Ingredienser

Rosenkål
500 gram
1
Tørkede tranebær
3 ss
Friske salvieblader
15
Pecannøtter, grovhakket
3 ss
Vegetabilsk olje
4 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
2 ss
Lønnesirup
2 ss
Salt and pepper