Spaghetti med Grønnkål

Spaghetti med Grønnkål

22 min
Denne virkelig kjappe pastaretten er klar på den tiden det tar å koke pastaen. Hvis du tilsetter Apetina i olje, urter og krydder, gir du pastaen et kremaktig, deilig lag dressing av Apetina. Husk: Det er ikke juks bare fordi det går kjapt.
https://www.arla.no/oppskrifter/spaghetti-med-gronnkal/

Slik gjør du

  • 1. Kok opp en stor kjele lettsaltet vann. Kok pastaen som beskrevet på pakken. Varm opp 3 ss olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett skivet hvitløk og chili, og stek dem til de er litt gylne og aromaen frigis. Tilsett brødrasp og stek til den er gyllen. Ta av platen og hold varmt.
  • 2. Tilsett 2 ss olivenolje og surr grønnkålen forsiktig, litt om gangen, til den er falt sammen og blitt mør. Noen blader med stekeskorpe gjør det hele bare enda bedre. Hell i brødsmulene, chiliblandingen og oljen fra Apetina.
  • 3. Tilsett det finrevne appelsinskallet og litt salt og pepper. Hell inn osten og den nykokte pastaen og rør sammen til den er godt blandet.
  • 4. Serveres i oppvarmede skåler med ekstra Apetina drysset over. For mye av det gode er bare enda bedre!

Ingredienser

Fullkornspaghetti av god kvalitet
300 gram
Grønnkål, stilker og bladstrenger fjernes
200 gram
Stor appelsin
1
1
Mellomstore rød chilli i skiver
2
Hvitløk i tynne skiver
3
Grov brødsmuler
50 gram
Olivenolje