Stekt grønnkål med poteter og Apetina

Stekt grønnkål med poteter og Apetina

25 min
Grønnkål. Kongen av grønnsaker. Stek den. Sauter den. Det er bare å hive innpå. Denne oppskriften er fullpakket med hvitløk, chili og krydret med deilige, smuldrede biter av Apetina som hever retten til et nytt nivå.
https://www.arla.no/oppskrifter/stekt-gronnkal-med-poteter-og-apetina/

Slik gjør du

  • 1. Del potetene i to og damp de til de er møre. Varm opp en stekepanne med 3 ss olivenolje. Tilsett potetene og stek i 5-6 minutter. Vend de ofte. Tilsett hvitløk og chili, og stek i ytterligere 2-3 minutter til aromaen er frigjort. Sett stekepannen til side og hold maten varm.
  • 2. Fjern stilkene fra grønnkålen og behold bladene relativt store. Vask og tørk godt. Tilsett 2 ss olivenolje i en stor stekepanne og stek grønnkålen forsiktig, litt om gangen, til den faller sammen og fargen har mørknet. Det beste er om du får litt sprø kanter.
  • 3. Legg potetene tilbake i pannen og bland sammen med grønnkålen. Smuldre Apetina over og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

Små poteter
350 gram
Stor bunt grønnkål
1
1 Glass
Rød chilli i tynne skiver
2
Hvitløk i tynne skiver
2
Olivenolje
Salt and pepper