Tomat-couscoussalat

Tomat-couscoussalat

20 min
Vår tomatcouscoussalat kombinerer luftig couscous med frisk mynte og et pikant sitronkick. Nyt den kremete salatosten og knaset fra fersk agurk og saftige tomater, som gjør hver munnfull herlig forfriskende. Denne salaten er ideell som en frittstående lunsj eller sammen med grillet kjøtt.
https://www.arla.no/oppskrifter/tomat-couscoussalat/

Slik gjør du

  • Kok opp lettsaltet vann i en kjele.
  • Når vannet koker, slår du av varmen og tilsetter couscousen. Dekk til kasserollen med et kjøkkenhåndkle og la den hvile i 5-7 minutter.
  • La salatostterningene renne av.
  • Riv skallet av en halv sitron og press frukten til du har 2 ½ ss sitronsaft.
  • Hakk bredbladet persille og mynte grovt, skjær vårløken i små ringer, cherrytomatene i kvarte og agurken i små terninger.
  • Vend alle ingrediensene (inkludert salatostterningene) forsiktig sammen med couscousen, og smak til med salt og pepper.
  • La den hvile i 2 minutter før servering.
Tips 1

Hakk bredbladet persille, marokkansk mynte, vårløk, cherrytomater og agurk i små, jevne biter. Slik får du en perfekt blanding av smaker og teksturer i hver eneste bit. Hvis du har agurk med mange frø, kan du skjære ut frøene i en V-form for å beholde sprøheten uten å vanne ut salaten.

Tips 2

For å unngå at couscousen klumper seg, tilsett den i kokende vann og rør kort, bare i ca. 30 sekunder. Dette hjelper hvert korn å absorbere vann i samme hastighet. Ta deretter kasserollen av varmen, dekk den til og la couscousen trekke i 5 til 7 minutter. Etter at den har stått i 5-7 minutter, tar du den opp og rører den med en gaffel, og bryter opp eventuelle klumper med hendene hvis det er nødvendig.

Ingredienser

Salatost i olje
275 gram
Couscousgryn
125 gram
Vann
135 ml
Cherrytomater
300 gram
Agurk
½
Vårløk
75 gram
Økologisk sitron
1
Bredbladet persille
40 gram
Marokkansk mynte
15 gram
Salt
Svart pepper

VANLIGE SPØRSMÅL: Spørsmål om tomatcouscoussalat

Nedenfor svarer vi på vanlige spørsmål for å hjelpe deg med å lage en fantastisk tomatcouscoussalat. Les videre for å lære mer!

Kan jeg lage tomatcouscoussalat på forhånd?

Ja, du kan tilberede en couscoussalat med tomater på forhånd. For best smak bør du oppbevare salaten i kjøleskapet i maks 4 timer før servering. Hvis du gjør deg klar en dag i forveien, kan du oppbevare tomatene og salatosten separat for å holde dem friske. Kok couscousen og bland den med oljen fra salatosten inntil en dag i forveien, og oppbevar den avkjølt i en lukket beholder. Bland den kalde couscousen med de ferske ingrediensene før servering.

Hvordan skal jeg oppbevare rester av couscoussalat?

For å få en frisk tomatcouscoussalat med god smak, forsegl den i en lufttett beholder og sett den i kjøleskapet. Da holder den seg frisk og smakfull i opptil 5 dager. Ikke frys salaten, da risikerer du at grønnsakene blir bløte.

Oppdag vår deilige tomatcouscoussalat

Lett og luftig couscous møter friske grønnsaker og aromatiske urter i vår tomatcouscoussalat. Couscousen fungerer som et perfekt bakteppe som absorberer alle de saftige smakene fra grønnsakene og den syrlige salatosten. Med et snev av mynte får retten en forfriskende, kjølende følelse som gjør den til et førsteklasses valg til sommersalater eller når du trenger en lys og lett rett i de mørkere månedene.

Er couscousbaserte oppskrifter noe for deg? Prøv vår couscous tabbouleh med salatost eller vår perlecouscoussalat med ovnsstekte tomater .

Fylt med fargerike grønnsaker og kremet salatost

Å lage en tomatcouscoussalat handler om å balansere den luftige couscousen med sprø og kremete teksturer. Agurken er skåret i små terninger som tilfører en forfriskende knasende sprøhet, mens de modne cherrytomatene gir en saftig sødme. Den myke salatosten tilfører salaten en kjærkommen kremethet og en lett syrlig smak.

Et forfriskende innslag med sitron, mynte og persille

Aromatiske urter som bredbladet persille og marokkansk mynte tilfører en velduftende dybde som forener de mange smakene i salaten. Urtene får selskap av syrlig sitron, som tilfører et syrlig element som bryter gjennom den fyldige osten og forsterker salatens friskhet. På denne måten får du en couscoussalat med mynte og tomater som lett kan nytes alene eller sammen med andre fyldige retter.

Tilbered en velsmakende lunsj på bare 20 minutter

Vår oppskrift på tomatcouscoussalat er ferdig på bare 20 minutter, slik at du kan tilberede en porsjon når du har lyst. Kanskje du jobber hjemmefra og trenger å unne deg noe ekstra, eller kanskje det er helg og du har lyst på en spesiell lunsj. Uansett er couscoussalaten en rask inngangsport til et raskt og velsmakende måltid.

Sett din egen vri på oppskriften

Lek litt med ingrediensene, og tilsett gjerne stekte cherrytomater, squash eller paprika for å gi couscoussalaten ekstra farge og smak. Disse grønnsakene gir en røykfylt sødme som passer godt sammen med mynte og andre aromatiske urter.

Kombiner salaten med grillede lammekoteletter eller roastbiff for et solid måltid. Du kan også velge stekte reker eller grillet kylling, som utfyller salatens smaker godt. Alle disse alternativene bidrar med et smakfullt element til retten som aldri overskygger den delikate couscousen og de friske urtene og grønnsakene.