Vintergrønnsaker - Bakt Flaskegresskar

Vintergrønnsaker - Bakt Flaskegresskar

50 min
Er du på utkikk etter en siderett som hever middagen fra gjennomsnittlig til enestående? Eller en hovedrett som løfter smaksopplevelsene til et nytt nivå? Prøv denne retten! Kan enkelt tilberedes på forhånd og holdes varm.
https://www.arla.no/oppskrifter/vintergronnsaker-bakt-flaskegresskar/

Slik gjør du

  • Bruk litt olivenolje og smør et stort stekebrett med bakepapir. Legg paprikaene på et lite strekebrett og stek i 10-15 minutter. Sett de deretter til side til de er kjølige nok til å håndtere.
Mens paprikaen stekes, gjør du klar grønnsakene:
  • 1. Skjær flaskegresskaret på langs. Skrell og del løkene i fire båter. Skrell og finhakk selleriroten i 3 cm tykke båter. Bank hvitløken fra hverandre i uskrelte fedd.
  • 2. Plasser alle de klargjorte grønnsakene i en ildfast form. Tilsett urter, olivenolje, salt og pepper og sett formen tilbake i ovnen. Stek i 15-20 minutter, snu en gang, og stek deretter ytterligere 20 minutter inntil gresskar, løk og sellerirot er mørt og har fått stekeskorpe.
  • 3. Strø over Apetina, sett tilbake i ovnen i ytterligere 5 minutter til Apetina-terningene er varme og har begynt å smelte.

Ingredienser

Butternut - gresskar
1
Bladselleri
1
Rødløk
3
Søt paprika ramiro
2
Liten hvitløk
1
1 Glass
Liten bunt fersk salvie
Liten bunt fersk rosmarin
Olivenolje
Salt and pepper