Salat med squash og asparges

Salat med squash og asparges

20 min
Nyt den friske smaken av vår squash- og aspargessalat. Møre, grillede asparges og squashskiver kommer sammen, og hver av dem er grillet for å få frem et snev av røyk som utfyller den naturlige sprøheten. Hvitost, viltvoksende ruccola og et snev av varme fra fersk rød chili gjør denne retten til en fantastisk salat. Salaten er smaksatt med sitronsaft og jomfruolivenolje, og er en smakfull forrett og tilbehør.
https://www.arla.no/oppskrifter/grillet-asparges-og-squash-med-apetina-herbs--spices/

Slik gjør du

  • 1. Varm opp en stekepanne til den er svært varm.
  • 2. Pensle aspargesene med olivenolje og legg dem på stekeplaten i 2 minutter, snu dem av og til. Ta av og sett til side for avkjøling.
  • 3. Pensle squashskivene med olje og stek dem på stekepannen i 1 minutt på hver side eller til de er forkullet og gjennomstekt. Ta av og sett til side for avkjøling.
  • 4. Legg asparges, squash og rød chili i en stor bolle, og vend det sammen med ekstra jomfruolivenolje og sitronsaft. Krydre med svart pepper.
  • 5. Strø over hvitosten og brett forsiktig inn ruccolaen. Fordel på 4 tallerkener og server.

Ingredienser

Grønne asparges
500 gram
Squash, skåret i fine skiver
500 gram
530 gram
Ville ruccola
90 gram
Rød chilli, finskåret i skiver
1
Sitron, saft
1
Olivenolje
3 ss
Extra jomfruolivenolje
1 ss

Tips: Perfekt squash- og aspargessalat

Få frem de livlige smakene i squash- og aspargessalaten din med våre nyttige tips.

Oppnå perfekte stekemønster i grillpannen

For at asparges og squash skal få flotte stekemønster og en jevn brunfarge, bør du unngå å fylle stekepannen for mye. Stek grønnsakene i grupper, slik at hvert stykke får nok plass til å berøre den varme overflaten på pannen. Denne kontakten er avgjørende for å få de karakteristiske, smaksforbedrende forkullingsmønstrene. Pensle grønnsakene med olje før du legger dem på stekeplaten, og snu dem av og til. Slik unngår du at de kleber seg fast og at de blir jevnt stekt på alle sider. Det er viktig at pannen er veldig varm, så la stekeplaten bli helt varm før du legger på grønnsakene for å få best mulig resultat.

Til og med squashskiver

En mandolinhøvel eller en grønnsaksskreller er ideell for å lage tynne squashskiver. På den måten får du jevne skiver som tilberedes jevnt og blander seg godt med de andre ingrediensene i salaten. Jevnt oppskårne squash er ikke bare penere å se på, men absorberer også olivenoljen og sitronsaften bedre.

SPØRSMÅL OG SVAR: Spørsmål om squash- og aspargessalat

Nedenfor finner du svar på vanlige spørsmål som kan hjelpe deg med å lage denne salaten. Fortsett å lese for å finne ut mer.

Kan jeg lage denne salaten på forhånd?

Ja, du kan forberede asparges- og squashsalaten på forhånd. Grill asparges og squash, og avkjøl dem deretter i kjøleskapet. Rett før servering tilsetter du hvitost, ferske ruccolablader, jomfruolivenolje og sitronsaft for å få den beste smaken og konsistensen. Dette holder salaten frisk og sprø.

Hva kan jeg bruke i stedet for en grillpanne?

Hvis du ikke har en grillpanne, fungerer en vanlig støpejernspanne godt til å tilberede asparges og squash. For å få en lignende effekt som ved grilling, varmer du opp stekepannen til den er veldig varm før du legger i grønnsakene.

Hvordan skal jeg oppbevare rester av squash- og aspargessalat?

Hvis du vil ha rester av squash- og aspargessalat som smaker friskt, kan du legge dem i en lukket beholder og sette dem på kjøling. Da holder salaten seg i to dager. Når du skal nyte den igjen, kan du tilsette nye ruccolablader for å bevare sprøheten.

Prøv vår grillede squash- og aspargessalat

Nyt vår enkle oppskrift på grillet squash- og aspargessalat. Kast de ferske grønnsakene på pannen og nyt det nydelige, forkullede utseendet og de subtile røyksmakene. Den tar ca. 20 minutter å tilberede og er et godt alternativ hvis du vil ha friske, jordnære smaker til hovedretten. Toppet med friske ruccolablader, krydret rød chili og en pikant sitronfinish vil denne salaten med asparges og squash utvilsomt pirre smaksløkene dine.

Med fersk ruccola og krydret rød chili

Mens squash og asparges gir en jordaktig base, tilfører den friske ruccolaen salaten en pepprig skarphet. Den bidrar til å bryte den milde sødmen i de grillede grønnsakene og gir salaten et levende preg. Bland inn finhakket chili for å tilføre en herlig varme. Det gir en fin kontrast til de andre grønnsakene og den kremete hvitosten.

Dresset med sitronsaft og ekstra jomfruolje

Den syrlige sitronen binder squash- og aspargessalaten sammen med sine lette smaker. Syrligheten i sitronsaften gir en fin kontrast til de grillede grønnsakene og den kremete hvitosten. I tillegg har den ekstra olivenoljen en herlig fløyelsmyk konsistens som dekker ingrediensene vakkert.

Raskt og enkelt tilbehør

Denne salaten er lett og frisk og passer utmerket til fyldige hovedretter som grillet kjøtt eller stekt fisk. Du kan servere den sammen med vår deilige salaten med grillet laks. Til slike salte retter kan salaten briljere med sine forfriskende smaker. Det grillede, røykfylte preget gjør den også til et godt valg til uteservering og grilling.

Velsmakende paneer-spyd , rosenkål med lønnesmak , og stekte vintergrønnsaker er alle gode alternativer du kan servere sammen med squash- og aspargessalaten.

Vær kreativ med oppskriften

Varier squash- og aspargessalaten avhengig av hvilke grønnsaker du har for hånden. Om høsten og vinteren kan du legge til varme med stekt pastinakk eller søtpoteter. Om våren og sommeren kan du velge friske alternativer som sukkererter eller sprø brokkoli for litt mer knasende smaksopplevelse. Du kan også leke deg med teksturer og tilsette ristede pinjekjerner eller valnøtter for et knasende bitt. De gir også en mild nøttesmak som passer godt sammen med de andre ingrediensene.