Salat med perlecouscous

Salat med perlecouscous

45 min
Nyt de livlige ingrediensene i vår perlecouscoussalat, perfekt som lunsj til jobben eller en enkel middag. Perlecouscous blandes med de dype, søte smakene fra ovnsstekte tomater og rødløk, og får selskap av friske og sprø grønnsaker. En skvett sitron- og honningdressing gir salaten et lyst preg, mens marinert salatost tilfører en urteaktig, krydret tone som pirrer ganen.
https://www.arla.no/oppskrifter/perlecouscoussalat-med-stekte-tomater-rodlok-og-apetina-herbs-and-spices/

Slik gjør du

  • 1. Forvarm ovnen til 160 °C (vanlig ovn) eller 140 °C (varmluftsovn).
  • 2. Legg tomatene på et stekebrett med bakepapir og dryss lett over sukker.
  • 3. Fordel rødløken på et annet stekebrett og drypp over olivenolje.
  • 4. Stek begge i ovnen i 40 minutter eller til de er litt gylne. Sett til side for avkjøling.
  • 5. Lag couscous i saltet vann i henhold til anvisningene på pakken. Sil av og skyll i kaldt vann. Sil av igjen og sett til side.
  • 6. Bland sitronsaft og honning litt i en liten bolle.
  • 7. Bland couscous, agurk, salatblader og salatost i en bolle. Hell sitron- og honningblandingen over.
  • 8. Legg over på et serveringsfat, drypp over den smaksatte oljen fra salatosten og server.

Ingredienser

Cherrytomater, halvert
250 gram
Sukker
1 teskje
Mellomstor rødløk, i biter
1
Olivenolje
1 teskje
Perle couscousgryn
75 gram
Sitronsaft
1 teskje
Honning
1 teskje
Agurk, i grove biter
100 gram
Spinat
50 gram
Ruccola
30 gram
135 gram
Salt og pepper etter smak

Tips: Gjør perlecouscoussalaten perfekt

Gjør deg klar til å lage en perlecouscoussalat med våre beste tips. Finn ut hvordan du tilbereder couscousen og skjærer grønnsakene.

Rør av og til under avkjøling

Rør i couscousen av og til mens den avkjøles for å unngå at den klumper seg. Et stort bakepapir er ideelt for å spre den ut slik at den avkjøles raskere og jevnere.

Skjær grønnsakene jevnt

Skjær alle grønnsakene i små, bittesmå biter slik at de nesten smelter sammen med couscousen. Jevne biter gir en bedre presentasjon og sørger for at hver bit får en balansert tekstur og smak.

VANLIGE SPØRSMÅL: Spørsmål om perlecouscoussalat

Hvis du trenger veiledning for å forbedre denne perlecouscoussalaten, kan vår FAQ hjelpe deg. Nedenfor svarer vi på noen vanlige spørsmål om tilberedning og oppbevaring av denne friske og smakfulle salaten.

Kan jeg lage perlecouscoussalat på forhånd?

Ja, du kan skjære, koke og tilberede ingrediensene hver for seg, og deretter blande den kokte couscousen med dressingen og de andre ingrediensene rett før servering for å få den friskeste smaken. Hvis du må tilberede den tidligere, kan du oppbevare salaten i kjøleskapet i en dag eller to, selv om ferske salater og grønnsaker smaker best når de tilsettes samme dag.

Hvor lenge kan jeg oppbevare perlecouscoussalat?

Perlecouscoussalat kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke. Hvis du tilbereder den i forkant, tilsett dressingen og salatosten rett før servering for å holde den frisk. Salaten er best innen to dager, da grønnsakene kan visne etter det.

Kan jeg fryse perlecouscoussalat?

Det er ikke umulig å fryse perlecouscoussalat, men det er heller ikke ideelt. Frysing kan føre til at couscousen blir grøtete og grønnsakene mister sin sprøhet. Hvis salaten inneholder ingredienser som bladgrønnsaker eller ost, er det ikke sikkert at de holder seg godt i fryseren. Det beste resultatet får du ved å tilberede og nyte perlecouscoussalaten fersk eller ved å oppbevare den i kjøleskapet kun i noen få dager.

Tilbered den perfekte perlecouscoussalaten

Prøv vår deilige oppskrift på perlecouscoussalat og nyt en smakfull og fargerik salat. Perlecouscous er kjent for sin fyldige, nesten litt seige konsistens og sin evne til å suge til seg smaker fra dressingen og andre ingredienser. Selv om den gir en god bit i seg selv, blir salaten en spennende matopplevelse når du tilsetter en rekke myke og sprø grønnsaker. Lag gjerne en stor porsjon, så har du rester til lunsj dagen etter.

Med en regnbue av ferske, stekte og fargerike grønnsaker

Kombinasjonen av ferske og ristede grønnsaker er det fremste elementet i vår perlecouscoussalat. De gir en frisk kontrast når det gjelder presentasjon, teksturer og smaker. Stekte cherrytomater karamelliseres i ovnen og gir en konsentrert sødme som gir salaten dybde. Den ristede rødløken støtter tomatene og tilfører en lett forkullet tone som nyanserer. Knasende agurk og en blanding av frisk ruccola og spinat bidrar til å balansere de varme grønnsakene. Til sammen danner alle grønnsakene en regnbue av farger og en utmerket smakskombinasjon.

Blandes med en honning-sitrondressing og toppes med kremete salatost

Honning- og sitrondressingen gir et streif av lyshet som binder hele retten sammen. Sitron og honning passer perfekt sammen, og kombinerer sødme og syrlighet til en smakfull og nyansert dressing. Den utfyller de dype, søte smakene i de stekte grønnsakene og den friske sprøheten i agurken. Perlecouscousen suger til seg dressingen og sørger for at hver eneste bit får med seg alle smaksnyansene. Avslutt med salatost i urter og krydder for en herlig fylde og kremete konsistens.

Kan nytes alene eller som en del av et større måltid

Enten du er ute etter et deilig lunsjalternativ eller et stort måltid, passer vår oppskrift på perlecouscoussalat perfekt. Du kan enkelt tilberede de ulike ingrediensene kvelden før, oppbevare dem i separate beholdere og kombinere dem til en lunsj du kan ta med deg på jobb. Eller inviter gjester på en forfriskende lunsj under helgen og la dem stifte bekjentskap med en enkel perlecouscoussalat.

Perlecouscoussalat passer til mange retter. Server den til grillet kylling eller fisk for et mettende måltid. Den passer også godt sammen med grillet kjøtt, og gir en frisk, pikant balanse til rike smaker. Den friske og pikante smaken passer også godt til middelhavskjøkkenet og Midtøsten. For å forbedre middelhavsmåltider kan du prøve å servere den til gresk bakt kylling, tyrkiske lammespyd eller greske kjøttboller. Med sin sjenerøse mengde grønnsaker er denne salaten mettende nok til å serveres enten som hovedrett eller forfriskende tilbehør.

Nyt noen av våre andre enkle salatoppskrifter, for eksempel nypotetsalat , grillet laksesalat , eller gresk pastasalat.

Vær kreativ med ingrediensene

Perlecouscoussalater er et fantastisk tilskudd til matlagingsrepertoaret ditt fordi de er så allsidige. Couscousbasen er den samme, men bytt ut de stekte og ferske grønnsakene ut fra det du liker mest. Prøv for eksempel å steke rød paprika, squash eller gulrøtter for å få en annen retning på smaken. Hvis du vil, kan du også bruke de samme grønnsakene, ferske og ukokte. Tynne skiver reddiker kan gi et skarpere hint og en sprø tekstur som passer perfekt til den møre couscousen og de stekte grønnsakene. Ellers kan alt fra fersk mais til avokado være et smakfullt tilskudd til perlecouscoussalaten din.