Rødbetehummus
15 min
Rødbeter har en vakker farge og er perfekt til å sprite opp måltidene, nå som høsten kommer med kortere dager. Denne dippen passer til det meste og restene kan enkelt gjøres om til en næringsrik suppe.
Sprøe salater baner vei for varm suppe nå som høsten kommer. Jeg vil likevel holde de lette og ferske. Den fargerike rødbetedippen er perfekt til snacks, som forrett eller fyll i wraps og på smørbrød. Restene kan varmes opp med litt grønnsaksbuljong for å lage en smakfull og fargerik suppe.
Ved å bake rødbeter fremhever du smaken og den blir litt søtere. For å redusere steketiden setter jeg rødbetene i mikrobølgeovnen i 5 minutter til å begynne med. Når du likefullt holder på, kan du steke litt ekstra som du serverer med smør istedenfor bakt potet. Hummus er mye bedre dersom du skrelle kikertene. Den raskeste måten å gjøre det på er å ha de kokte kikertene i en bolle med vann. Gni ertene mellom hendene og rist ertene i bollen med vann. Når du gjør dette, vil skallet komme til overflaten og du kan enkelt fjerne
Slik gjør du
Fremgangsmåte:
Lag suppe av restene
Ingredienser
Til hummusen:
Middels store rødbeter
|
2 |
---|---|
(0,5 boks) kikerter - tørket av og rensket
|
200 gram |
Tahini
|
2 teskjeer |
Soya
|
1 teskje |
50 gram | |
Sitronsaft
|
1 ss |
Salt and pepper
|
Til suppen:
1 Glass | |
Frøblanding
|
Tvist
Basisoppskriften for en dipp som er perfekt å bruke til å lage suppe av restene.
|
---|
Servering
Server hummusen med kjeks, chips og ferske grønnsaker eller smør den på smørbrød.
|
---|